422580915_779087010920475_1372866148661582450_n.jpg

Historike, për herë të parë dy arbitre shqiptare do të drejtojnë një ndeshje të Champions League

FEMINISTING

January 29th, 2024

Për herë të parë në histori, një arbitre shqiptare do të drejtojë një ndeshje të UEFA "Women’s Champions League". 

Emanuela Rusta do të gjykojë takimin SL Benfica W – Barcelona W, e vlefshme për raundin e gjashtë të UEFA Women’s Champions League, ndërsa një nga ndihmëset e saj do të jetë po një shqiptare, Edjena Kapxhiu në rolin e asistentes së parë.

Kjo ndeshje do të luhet në Portugali të mërkurën (31 janar) me fillim nga ora 21:00.

Si Rusta dhe po ashtu edhe Kapxhiu janë të pajisura me stemën e FIFA-s.

Rusta qershorin e vitit 2023 madje u bë arbitrja e parë grua e promovuar nga Komiteti i Arbitrave në UEFA, kështu duke u ngjitur në kategorinë e parë.

Emanuela dhe Edjena deri më tani kanë drejtuar vetëm sfidat kualifikuese, ndërkaq në ndeshjen e së mërkurës ata do të drejtojnë ndeshje grupi në Ligën e Kampionëve të grave.

Fisnik Xhelili

Fisnik Xhelili

Fisnik Xhelili është zëvendëskryeredaktor në "Portalb.mk". Ai ka diplomuar në degën e Komunikimit Ndërkombëtar, ndërsa aktualisht vijon studimet e masterit në degën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Diplomacisë. Fisniku është bashkëthemelues i Qendrës për Mundësi të Barabarta "Mollëkuqja".

donor image

Përmbajtja e kësaj ueb-faqeje është përgatitur nga Mollëkuqja me mbështetje të popullit Amerikan përmes Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (USAID). Pikëpamjet e autorëve të shprehura në këtë ueb-faqe nuk reflektojnë medoemos pikëpamjet e Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara apo të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Platforma mollëkuqja.mk është projekt i Qendrës për Mundësi të Barabarta "Mollëkuqja". Nëpërmjet kësaj platforme ne synojmë të krijojmë një hapësirë të sigurtë për gratë dhe burrat, ku të njëjtët jo vetëm mund të informohen për problemet aktuale që kanë të bëjnë me diskriminimin gjinor, por edhe të mund të ndajnë mendimet dhe eksperiencat e tyre.

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2024 / Mollëkuqja.mk | Made by LuckyMedia