blue-colorful-pride-ally-lgbt-instagram-post-(2).png

"Të zëshëm dhe krenarë", nesër në Shkup marshohet për të drejtat e komunitetit LGBTQ+

CEO

June 23rd, 2023

Në Shkup nesër (e shtunë) do të marshohet për të drejta të barabarta për komunitetin LGBTQ+. Kjo është parada e katërt në Maqedoninë e Veriut që organizohet nga Rrjeti Kombëtar kundër Homofobisë dhe Transfobisë.

Nën slloganin “të zëshëm dhe krenarë” parada e krenarisë do të fillojë me mbledhjen e pjesëmarrësve nga ora 17:00 në parkun “Gruaja-luftëtare” e cila ndodhet përballë Kuvendit të RMV-së ndërsa në ora 19:00, pasi të thuhen fjalimet e shkurtra, do të marshohet nëpër rrugët e Shkupit, të shoqëruar me muzikë nga këngëtarë dhe DJ.

Skopje Pride, si në vitet e kaluara, do të ofrojë një program të pasur kulturor dhe argëtues, me performanca muzikore live, performanca nga drag queens nga vendi dhe rajoni dhe DJ. Programi në stadiumin e ARM-së në Parkun e qytetit do të fillojë në ora 20:30 dhe do të zgjasë deri në orën 01:00”

thuhet në njoftimin e organitatorëve.

Komuniteti i Lesbikeve, Homoseksualëve, Biseksualëve dhe Transgjinorëve (LGBTQ+) përmes këtij marshimi do të tentojë të ngrisë vetëdijen te populli se ata janë në mesin tonë, ekzistojnë dhe ne duhet t’i respektojmë ashtu siç janë. 

Marshuta

Nga parku “Gruaja-luftëtare” në rrugën Dimitrie Çupovski përmes Rekordit – rruga Dame Gruev dhe Bulevardit VMRO deri në udhëkryqin para urës Goce Dellçev – Bulevardi Ilindenska pranë Qeverisë së RMV – rruga Leninova pranë Stadiumi Toshe Proeski – destinacioni i final Stadiumi i ARM-së

Meqë do të ketë shumë ecje, organizatorët rekomandojnë që të merrni me vete këpucë të rehatshmë, ujë dhe krem kundër diellit ndërsa ndalohet sjellja e sendeve të mprehta dhe prej qelqi, balona, mjete prioteknike dhe armë.

  • Lexoni më shumë për paradën duke klikuar KËTU.

Mollëkuqja mbështetë plotësisht paradën e krenarisë dhe kërkesat e komunitetit LGBTQ+ për të drejta të barabarta. Kjo është një ndër mënyrat për t’u sensibilizuar me diskriminimin që ky komunitet përballet, për të promovuar tolerancën dhe diversitetin si dhe ndërtimin e një shoqërie ku të gjithë do të ndjeheshin rehat të dashurojnë, pa u kufizuar.

 

Tags:

lgbt
donor image

Përmbajtja e kësaj ueb-faqeje është përgatitur nga Mollëkuqja me mbështetje të popullit Amerikan përmes Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (USAID). Pikëpamjet e autorëve të shprehura në këtë ueb-faqe nuk reflektojnë medoemos pikëpamjet e Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara apo të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Platforma mollëkuqja.mk është projekt i Qendrës për Mundësi të Barabarta "Mollëkuqja". Nëpërmjet kësaj platforme ne synojmë të krijojmë një hapësirë të sigurtë për gratë dhe burrat, ku të njëjtët jo vetëm mund të informohen për problemet aktuale që kanë të bëjnë me diskriminimin gjinor, por edhe të mund të ndajnë mendimet dhe eksperiencat e tyre.

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2024 / Mollëkuqja.mk | Made by LuckyMedia