Untitled-design-(5)-1671624643.png

Skandal: Ish-policit që shfrytëzonte fëmijë nën 14 vjet për shërbime seksuale i ulet dënimi nga Gjykata e Apelit

MARRE

December 21st, 2022

Gjykata e Apelit në Shkup ka sjellë vendim favorizues për një ish polic, Aleksandar Kostovski, i cili kishte kryer veprat penale tregti me të mitur si dhe përdhunim, edhe atë nga 18 në 16 vite burg.

Kjo nuk është hera e parë që gjykatat e RMV-së sjellin vendime skandaloze për raste të ngjashme, nga kjo gjykatë për mediet ishin arsyetuar me atë se dënimi është zvogëluar për shkak se sipas tyre, janë vlerësuar të gjitha rrethanat lehtësuese si dhe kanë heshtur poshtë ankesën e prokurores Natasha Pop Trajkova që kishte kërkuar dënim edhe më të madh.

Rikujtojmë ish polici Kostovski kishte pranuar se ka shfrytëzuar fëmijë që nuk kishin mbushur 14 vjet për shërbime seksuale për tre vite radhazi si dhe kishte përdhunuar vëllain e saj.

Ndryshe, nëna e fëmijëve ka dorëzuar ankesë për dënimin e dhënë.

Ardit Ramadani

Ardit Ramadani

Ardit Ramadani është magjistër i Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë. Ai është autor dhe redaktor i disa hulumtimeve. Më herët, ka punuar si verifikues i fakteve në Vërtetmatës.mk dhe Crithink.mk, si gazetar në ‘Portalb.mk’ dhe në Televizionin Kombëtar ‘Alsat M’. Aktualisht, Arditi është kryeredaktor përgjegjës në portalin ‘Mollekuqja.mk’ dhe udhëheqës i hulumtimit në Forumin për Ndryshime në Arsim. Arditi është bashkë-themelues në të dy këto organizata.

donor image

Përmbajtja e kësaj ueb-faqeje është përgatitur nga Mollëkuqja me mbështetje të popullit Amerikan përmes Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (USAID). Pikëpamjet e autorëve të shprehura në këtë ueb-faqe nuk reflektojnë medoemos pikëpamjet e Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara apo të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Platforma mollëkuqja.mk është projekt i Qendrës për Mundësi të Barabarta "Mollëkuqja". Nëpërmjet kësaj platforme ne synojmë të krijojmë një hapësirë të sigurtë për gratë dhe burrat, ku të njëjtët jo vetëm mund të informohen për problemet aktuale që kanë të bëjnë me diskriminimin gjinor, por edhe të mund të ndajnë mendimet dhe eksperiencat e tyre.

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2024 / Mollëkuqja.mk | Made by LuckyMedia