foto-(19).png

Burrat udhëheqin 95% të ndërmarrjeve publike në Maqedoninë e Veriut

N'THELB

April 20th, 2023

Vetëm një e treta e institucioneve publike në Maqedoninë e Veriut kanë gra në pozitat e drejtoreshës, ushtrueses së detyrës të drejtorit apo zëvendësdrejtor, tregoi raport i ri i Qendrës për Menaxhimin e Ndryshimeve.

Nga gjithsej 252 institucione që janë analizuar, dallimi më i madh gjinor ekziston në ndërmarrjet publike, ku 95% e drejtorëve janë burra, ndërsa gratë janë të vetmet më të përfaqësuara se burrat në pozitat e drejtorëve në institucionet e mbrojtjes sociale.

Në organet rregullatorë, nga 6 institucione që iu përgjigjën kërkesave për qasje të lirë në informacione të karakterit publik, të gjitha drejtohen nga burra dhe e njëjta situatë është në 5 qendrat korrektuese ndëshkuese që dërguan të dhëna.

Infografiku i mëposhtëm tregon pasqyrën reale se si është përfaqësimi gjinor në këto institucione.

Burimi: Radio MofBurimi: Radio Mof

Fisnik Xhelili

Fisnik Xhelili

Fisnik Xhelili është zëvendëskryeredaktor në "Portalb.mk". Ai ka diplomuar në degën e Komunikimit Ndërkombëtar, ndërsa aktualisht vijon studimet e masterit në degën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Diplomacisë. Fisniku është bashkëthemelues i Qendrës për Mundësi të Barabarta "Mollëkuqja".

donor image

Përmbajtja e kësaj ueb-faqeje është përgatitur nga Mollëkuqja me mbështetje të popullit Amerikan përmes Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (USAID). Pikëpamjet e autorëve të shprehura në këtë ueb-faqe nuk reflektojnë medoemos pikëpamjet e Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara apo të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Platforma mollëkuqja.mk është projekt i Qendrës për Mundësi të Barabarta "Mollëkuqja". Nëpërmjet kësaj platforme ne synojmë të krijojmë një hapësirë të sigurtë për gratë dhe burrat, ku të njëjtët jo vetëm mund të informohen për problemet aktuale që kanë të bëjnë me diskriminimin gjinor, por edhe të mund të ndajnë mendimet dhe eksperiencat e tyre.

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2024 / Mollëkuqja.mk | Made by LuckyMedia