Untitled-design-(6)-1672410210.png

Një burrë në Haraçinë me pistoletë dhe pushkë ka rrëmbyer gruan e tij, me qëllim që të heq dorë nga divorci

PASOJA

December 30th, 2022

Një burrë nga Haraçina ka shkuar në shtëpinë e gruas së tij me një person tjetër dhe kanë kërcënuar me armë familjarët e saj të pranishëm ndërsa gruas i kanë vendosur këllëf jastëku në kokë për ta rrëmbyer.

Ky banor i fshatit Orllancë të Komunës së Haraçinës dyshohet për veprën penale rrëmbim pasi me dhunë e ka rrëmbyer gruan e tij me të cilën është në procedurë shkurorëzimi, me qëllim që të parandalojë divorcin.

Në rrëmbim i ka ndihmuar një person tjetër, me të cilin kanë shkuar në Likovë, ku kanë kërcënuar me pistoletë dhe me pushkë anëtarët e familjes së bashkëshortes.

Më 7 dhjetor, nga një shtëpi familjare në një fshat në komunën e Likovës, me dhunë e kanë rrëmbyer gruan e lënduar të të dyshuarit me të cilin ishte në procedurë të shkurorëzimit. Familjarët e pranishëm janë kërcënuar me pistoletë dhe pushkë me qëllim që ta detyrojnë viktimën të qëndrojë në martesë me të dyshuarin. I kanë vënë një këllëf jastëku në kokë, pastaj e kanë tërhequr zvarrë drejt daljes së pasme të oborrit të shtëpisë

Ministria për Punë të Brendshme

donor image

Përmbajtja e kësaj ueb-faqeje është përgatitur nga Mollëkuqja me mbështetje të popullit Amerikan përmes Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (USAID). Pikëpamjet e autorëve të shprehura në këtë ueb-faqe nuk reflektojnë medoemos pikëpamjet e Agjencionit për Zhvillim Ndërkombëtar të Shteteve të Bashkuara apo të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Platforma mollëkuqja.mk është projekt i Qendrës për Mundësi të Barabarta "Mollëkuqja". Nëpërmjet kësaj platforme ne synojmë të krijojmë një hapësirë të sigurtë për gratë dhe burrat, ku të njëjtët jo vetëm mund të informohen për problemet aktuale që kanë të bëjnë me diskriminimin gjinor, por edhe të mund të ndajnë mendimet dhe eksperiencat e tyre.

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2023 / Mollëkuqja.mk | Made by LuckyMedia